-----------------------------------
Voicu
13 Apr 2020 13:08

Recomandare binoclu entry-level
-----------------------------------
Buna ziua,

In primul rand, bine v-am gasit!
Sunt nou pe forum, dar si intr-ale astronomiei in general. Pana acum, singurele "observatii" au fost facute cu ochiul liber si Google Sky Map :)

In acest sens, as dori sa achizitionez ceva echipament entry-level, pentru observatii mai detaliate.
Dupa ce am tot citit pe forum, de la review-uri, sfaturi, etc., am ajuns la concluzia ca prima data se recomanda achizitia unui binoclu - abia apoi urmata de telescop. In plus, pe langa privitul spre cer, cu binoclul as privi si catre natura - atat in imprejurimi cat si in drumetii (deci nici sa nu rupa spatele/gatul/mainile). Singurele binocluri prin care am privit sunt de tipul rusesc de pe vremea lui Pazvante, super de-colimate si zgariate (de genul pe care le are socrul prin dulap javascript:emoticon(':)') )

Asadar, as avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste modelul - mentionez ca bugetul este destul de mic din pacate, sa zicem undeva la 300-350 RON. Din ce am vazut, binocluri recoamndate pe site sunt pe la 600+ - din pacate nu imi pot permite suma aceasta. Stiu ca la pretul de 350 nu am sa gasesc sticla bak-4 sau tip roof, dar totusi poate cu ajutorul dvs. reusesc sa gasesc cel mai bun compromis.

Am sa trec aici cateva exemple de binocluri ce am gasit pe internet, oare care sunt cele mai bune dintre ele?

- Meade Travelview&#8482;Binoculars - 10X50 ~250 RON
     Specs: sticla bk7; eye relief 12 mm; camp vizual: 5.8 grade (nu specifica in metri); greutate: 770 g
- Omegon Porrostar 10x50W  ~ oferta actuala la 200 RON
     Specs: bk7; eye relief 12,7 mm; camp vizual: 114 m / 6,5 grade; greutate: 870 g
- Celestron UpClose G2 10x50 ~270 RON
     Specs: bk7; eye relief 12 mm; camp vizual: 118 m / 6,8 grade; greutate: 765 g
- Bresser Hunter 10x50 ~250 RON
     Specs: bk7; eye relief: ??; camp vizual: 119 m / 6,8 grade; greutate: 784 g
- Delta Entry 10x50 ~ 365 RON
     Specs: bak4; eye relief: 12 mm; camp vizual: 114 m / 6,5 grade; greutate: 840 g
- Bytrek 10x42 PRO ~ 350 RON
     Specs: bak4; eye relief: 20 mm; camp vizual: 90 m / 5,5 grade; greutate: 630 g; Plus: roof-type; Minus: 42 mm - cat de mult merge pe astro?
- Delta Voyager II 10x50 WA ~ 200 Ron
     Specs: bk7; eye relief: 12,5 mm; camp vizual: 122 m / 7 grade; greutate: 750 g

Am facut cu verde ceea ce consider plusuri, cu rosu ceea ce consider minusuri. Acum, despre calitatea opticii din interior nu am habar - de aceea am nevoie de ajutor.
Urmatoarea achizitie ar putea fi un trepied pentru el, in f. de necesitate. 

Orice alta sugestie este binevenita, sigur am uitat ceva!
Multumiri :)  :)