-----------------------------------
GunDALF
29 Apr 2020 17:50


-----------------------------------
Il tine pe Mak, are 3,5 kg (e peste cele 3 kg recomandate), am tras si la Venus cu el, dar a fost doar asa, de proba.  :D 
Daca poti sa faci altfel alinierea polara perfecta, atunci poti renunta la pana ecuatoriala, desi n-as recomanda, cat de bun ar fi trepiedul acela al tau. Piesa de declinatie in L mie mi-a fost de ajutor, caci in balcon n-am putut alinia perfect montura si am miscat declinatia cu mecanismul melc-roata melcata din piesa. In plus, combinata cu contragreutatea, le poti folosi pentru un setup mai greu. echilibreaza mult mai bine decat ball head-ul. Ball head-ul e bun, practic, doar pentru camera cu un obiectiv usurel.
SAM (adica a mea) se vinde cu adaptorul de ball head inclus in pachetul de baza. A ta vine bulk doar montura?
Si eu voi folosi 550D-ul cu o multime de obiective: 50/1.8, 17-50/2.8, 11-18/4.5-5.6, Jupiter 37A - 135/3.5, Pentacon 200/4. Sa vedem ce-o sa iasa...
Mi-am facut si un adaptor cu sina pentru obiective, pe care le pot pune pe SAM cu webcamul sau ca "lunete".