-----------------------------------
keystar
04 Noi 2007 21:19


-----------------------------------
Cand zici flip-mirror te referi la o diagonala de ghidaj radial, nu?


http://www.telescope-service.com/atikpics/start/mit%20ATIK%20CCD-Flippmirror.jpg


Incearca fara flip-mirror si cu focal reducer si vezi daca focalizeaza.


Nu focalizeaza cu focal reducer deloc. Focalizeaza doar camera direct in focuser si ala dat la minim.


Ai putea sa masori cat modifica focal reducerul pozitia focusului facand comparatia intre pozitia focalizatorului fara focal reducer, si pozitia cu focal reducer. Distanta se datoreaza acestuia. Apoi, tu folosesti si flipmirror si asta mai introduce un tub in parcursul focalizatorului. Daca poti focaliza cu focuserul la minim folosind flipmirror eu as zice ca ar trebui sa ridici oglinda cu o distanta cu 1 - 1,5 cm mai mult decat distanta cu care modifica focal reducerul pozitia focalizatorului.

Mai asteapta si alte raspunsuri, poate unii membri ai forumului mai experimentati la constructii telescoape iti vor raspunde.

O solutie mai eleganta ar fi sa utilizezi o luneta de ghidaj separata montata pe telescopul principal, in loc sa utilizezi flipmirror.

Cum echilibrezi telescopul pe montura, ca e destul de lung tubul optic. Nu ai probleme cu vantul sau e montat in observator telescopul?

Nu prea am vant in curte ... si nu fac observatii pe vant. As vrea eu observator. :twisted: