-----------------------------------
Emil
05 Noi 2007 10:16


-----------------------------------
Salut,
Apropo de EQ-6 SkyScan Pro, pentru o conectare cu calculatorul trebuie folosit din ASCOM driverul pentru Celestron 5i. EQMOD din pacate nu functioneaza, fiind destinate unei variante modificate cu toate ca unii spuneau ca ar trebui sa mearga. Driverul gaseste montura pe COM1 dar nu se poate intelege cu ea. Deci din punctul de vedere al conexiunii cu calculatorul inca nu pot sa dau informatii. Manualul specifica ca exista o comanda RS-232 incorporata in controler insa la versiunea 3.12 aceasta nu mai exista. De asemenea pentru conectarea directa a monturii la calculator fara a mai utiliza controlerul este nevoie de un adaptor EQDIR de la http://www.store.shoestringastronomy.com/products_eq.htm
In legatura cu poza de comparatie a dimensiunilor, m-am gandit si eu la asta insa doar pe sambata sau duminica pot sa o fac, pana vineri seara sunt in Berlin...nu imi convine dar asta este.
Da Hans, daca sistemul este stationar atunci cate obiecte are controlerul stocate in memorie e mai putin important. Important este ca software-ul folosit pentru comanda telescopului sa fie actualizat periodic, asta pentru ca datele referitoare la comete, sateliti, etc sa fie cat mai precise.
Am depistat un minus al monturii: mufa de alimentare cu curent are tendinta de a iesi destul de usor din contact, asaca daca nu esti atent ramai fara curent si montura trebuie din nou initializata... De asemenea imi face impresia ca la comanda de corectie montura reactioneaza un pic sacadat dar cred ca de fapt de vina este setarea pentru backslash-ul motoarelor...
Am sa revin cu noutati pe masura ce le am.
Numai bine
Emil