-----------------------------------
Dbird
10 Mai 2020 11:45


-----------------------------------
Din nefericire, doar aceasta zona o vad din balcon...restul este obturat aiurea. Da, in mod sigur exista zgomot, inclusiv au fost ceva nori, dar mai ales multe becuri, vecini mei fiind convinsi de utilitatea lor in locatii nelocuite. Asta inseamna Bucuresti-ul vazut din balcon.  :D  Dar este si asa bine pentru inceput. Pentru antrenament si experienta castigata...in mod totusi comod. Este de fapt pregatirea pentru momentele cand voi ajunge la tara, in locatia ceva mai permisiva. Voi incerca si cu alte obiective, ceva mai puternice, precum si cu expuneri mai lungi decat comodul 30 de secunde disponibil implicit din meniul lui Nikon. 
Ca si date tehnice, cum ziceam am facut in total 17 poze cu timp 30secunde si diafragma 5.6, precum si 5 dark frames. 7 poze am eliminat deorece aveau nori... in trecere...prea evidenti. La prelucrare au ramas doar 10 poze. Declansarea a fost facuta cu telecomanda IR fara (contact cu aparatul). 
Intrebare: Eliminarea filtrului UV, existent momentan pe obiectiv, este sau nu indicata pentru astrofotografie?