-----------------------------------
Mircea Pteancu
18 Mai 2020 21:50


-----------------------------------
Azi,Luni 18 Mai 2020, ''Societatea Romana Pentru Astronomie Culturala'' a aniversat trei ani de activitate.
Va invit ca la linkul de mai jos sa vizionati mesajul presedintelui Marc Frincu despre aceasta aniversare :

https://www.facebook.com/astronomieculturala/videos/2868344323262602/

Multumesc inimosului nostru presedinte pentru urari si tuturor membrilor fondatori pentru ocazia pe care mi-au oferit-o de a activa in cadru organizational in domeniul Astronomiei Culturale.
In cei trei ani care au trecut de la fondarea SRPAC am avut ocazia de a participa la extraordinarele conferinte anuale si la activitati de popularizare precum ''Noaptea Cercetatorilor'' sau ''Ziua Pamantului''.
Privesc ca un privilegiu deosebit faptul ca in conferintele anuale am vazut nemijlocit dovezi ale primelor intrebari adresate cerului instelat de catre oamenii Epocii Bronzului si am asistat la deslusirea insemnarilor astrale de pe monedele antice,la inventarierea stravechilor cadrane solare din tara noastra, la lamurirea tainelor unui calendar solar si sinaxar zidite intr-una din bisericile lui Stefan cel Mare, am trait spaima de  comete a Evului Mediu dar am si privit din spatiu orasele noastre cu ochii ciclopici ai satelitilor americani dirijati de unii dintre copiii nostri.Si multe ,multe altele...

In calitate de membru urez cu mult drag ''La Multi Ani'' atat SRPAC ca organizatie cat si fiecarui coleg si fiecarei colege in parte !

Mircea