-----------------------------------
GunDALF
22 Iun 2020 15:42


-----------------------------------
Adaug optional un trepied acestei monturi. Trepiedul este din aluminiu, pentru EQ3/EQ5.
Ceva de genul acesta https://www.astrovest.ro/site/index.php/accesorii-monturi/trepied-skywatchereq-1-detail
Trepiedul are o modificare si o problema :mrgreen: , niciuna dintre ele nefiind critica sau cu impact in functionalitate.
Modificarea... i-am facut-o inlaturand acel pinten care fixeaza si ajuta la corectarea pe azimut a monturilor. Mi-a fost necesara modificarea, deoarece pana ecuatoriala Skywatcher cu care l-am folosit nu necesita asa ceva si nu are acea fanta pentru fixare pe trepied, baza ei fiind perfect plata. Insa i-am pus un bolt artizanal (ceea ce e mai important, este demontabil) , care (desi inestetic) are absolut aceeasi functionalitate cu pintenul original.
Problema... a aparut la una dintre piesele de strangere (din plastic... shame, Skywatcher!) de la unul dintre picioare. Aceasta s-a fisurat. Am securizat-o cu coliere din plastic (soricei) si prin lipire cu epoxy. E mai solida ca inainte. Garantez ca, daca va fi sa se mai rupa vreodata ceva, se va rupe in alta parte.  :mrgreen: 
In foto, se poate vedea ce am explicat aici.

Asadar, modific pretul, iar acesta este 1250 lei pentru montura + trepied. Montura se da si separat, la 1100 lei.