-----------------------------------
Eduard Aenoaei
22 Iun 2020 20:08

Alegerea telescopului.
-----------------------------------
Buna ziua.Doresc sa achizitionez un telescop si as avea nevoie de niste sfaturi,daca se poate,din partea unor oameni cu experienta ca dumneavoastra.Am doua variante.Un Bresser Pollux 150/750 la 1550 de lei(pachetul include o montura EQ3,un barlow X3,Un ocular de 4 mm si unul de 20 mm,un adaptor pentru telefon,un filtru solar,un soft(probabil o aplicatie ca stellarium),tava pentru accesorii si tripoid de aluminiu).A doua varianta este un Dobson Flextube 203/1200 cu un ocular de 10 mm si unul de 20 mm la 2250 de lei.Pentru al doilea telescop as face niste sacrificii mari sa il obtin dar l-as putea achizitiona insa nu imi ofera si Barlow si filtru si ocular de 4 mm si adaptor(acestea sunt foarte scumpe din cate am vazut).Primul telescop are inclus si toate accesoriile acelea insa are montura ecuatoriala(ceea ce din cate am inteles nu prea este accesibila) iar diametrul oglinzii este cu 50 de mm mai mic,ceea ce face ca magnitudinea limita sa difere cu aproximativ 0,7.Iar intre cele doua mai difera ,dupa cum este evident,pretul.Cu aproximativ 750 de lei.Care considerati ca ar fi mai profitabil ?Va multumesc anticipat!In caz ca aveti dumneavoastra o propunere de telescop cuprins intre 1500-2200 de lei,va rog sa imi spuneti!