-----------------------------------
tudor
26 Iun 2020 17:38

Scurta prezentare APM 7x50 ED APO
-----------------------------------
APM 7x50 ED APO este un binoclu extrem de frumos! Tuburile imbracate in imitatie de piele si forma corpului ii dau un aer extraordinar de apetisant. Are linii clasice semanand cu binoclurile din anii '70. Rezolutia este insa din anii 2020 atat pe centru cat si pe margini :)  Este un binoclu foarte luminos cu un contrast foarte bun, cam la fel de luminos cu Fujinon 10x50 pe timp de zi. Distanta de privit la oculare este foarte comoda 23mm. Fiind un 7x este foarte stabil in maini, iar campul de profunzime e atat de mare incat clarul il faci o data si uti de el cu zilele :) Tocmai de asta eu ii vad aplicatii mai mult terestre sau maritime. Aberatiile  cromatice sunt  foarte bine gestionate! 
Din punctul meu de vedere singurul minus este AFOV-ul mic de numai 52,5 gr. Acest AVOF eclipseaza enorm impresia campului vizual mare de 7,5 grade. Este un  aspect imediat observabil. La astro acest lucru este inca si mai suparator, avand impresia ca te uiti printr-un tunel. Totusi acest 7x50, are ceva aparte, chiar daca eu nu sunt inebunit dupa binocluri 7x50, care te face sa te indragostesti de el, e ca o bijuterie vintage (vezi poze)!

courtesy of: Julliano