-----------------------------------
Cata2
28 Iun 2020 12:49


-----------------------------------
Azi am deschis cafeneaua devreme....în lipsa somnului am ie&#537;it pe la 4 afară pe terasă. Aruncând un ochi pe cer am văzut o stea luminoasă. Am dat drumul la espressor &#537;i am luat binoclul din cui trăgând o privire spre acea stea. Nu era stea, era Marte, frumoasă, se cunoa&#537;te că ne apropiem de cea mai mică distan&#539;ă fa&#539;ă de ea. Mai spre vest se vedeau planetele Saturn &#537;i Jupiter foarte bine. Cu greu se vedea prin binoclu &#537;i Saturn VI (Titan), luând Saturn centrul orar Titan era undeva la ora unu. Jupiter avea sateli&#539;ii aproape alinia&#539;i ca &#537;i când ar fi arătat ora 5.....Mirosul puternic de cafea mi-a întrerupt observa&#539;iile. După două guri de cafea am încercat să aliniez &#537;i să urmăresc planetele cu noua montură SW AZ  GTi...ce crede&#539;i? N-am reu&#537;it!!! Mai am de studiat. M-am întors la cafea &#537;i m-am pus pe studiat...a&#537;a mi-am dat seama că modul AZ  nu-i suficient pentru fotografiere cu timpi &#537;i focale lungi. Pentru a folosi modul Eq îmi mai trebuia o piesă cu care să pot face reglajul pe declina&#539;ie, pe care m-am decis să nu o cumpăr ci să o confec&#539;ionez.Cum aveam un trepied foto incomplet i-am luat tija care &#539;inea montura &#537;i inima. Am tăiat, am pilit, am &#537;lefuit, am găurit, am filetat, am în&#537;urubat, pentru că am cu ce, până am ob&#539;inut piesa necesară. În forma actuală merge doar la aparatul foto, dar fac eu &#537;i o clemă de prindere &#537;ină pentru a putea monta &#537;i makul/luneta....&#537;i ceva poze.