-----------------------------------
Cata2
29 Iun 2020 07:14


-----------------------------------
Aseară am reîncercat să folosesc montura az gti....fără succes. Diminea&#539;ă mi-am dat seama că am folosit un telefon diferit &#537;i nu setasem pozi&#539;ia. De nervi am dat afară la stele toată dotarea. Am făcut un pic de instruc&#539;ie cu ele (aclimatizare, colimare, focalizare), după care am băgat în premieră în teste noul ocular de 40 mm. Dacă la începuturi fugeam după oculare cu focală scurtă acum îmi plac cele cu focală lungă. Ocularul a dat imagini bune în toate instrumentele. Privind din nou prin micu&#539;a lunetă 80/400 mă întreb ce nu mi-a plăcut la ea la început? Le-am asamblat pe cele două micu&#539;e &#537;i am tras &#537;i în mod bino....comparând imaginile cu cele ale binoclului smart 10x50. Din păcate n-am testat mult pentru că alinierea lunetelor este costisitoare, iar dereglarea instantă. Din acest motiv următoarea achizi&#539;ie v-a fi un binoclu de minim 80. De&#537;i doream să stau mai mult la observa&#539;ii atacul unor &#539;ân&#539;ari m-au făcut să scurtez sesiunea. După ce m-am delectat cu ocularul de 40 mm l-am luat pe cel zoom....care s-a desfăcut în două!!!!! Încercând să-l înfiletez la loc l-am blocat.....dacă este cineva din Bucure&#537;ti care poate &#537;i vrea să mă ajute cu repararea lui.... Acum a&#537;tept să se însereze să mă lupt din nou cu montura....