-----------------------------------
iulian90
01 Iul 2020 17:22


-----------------------------------
Am testat softul ICE si este foarte bun pentru mozaic selenar si nu numai. :)  Corecteaza si diferentele de contrast sau ton dintre imaginile care compun mozaicul si alinierea lor o face foarte bine. 
Singura hiba este faptul ca una din cele 5 imagini care compun mozaicul, nu a lipit-o in mozaic, este vorba de imaginea care contine zona polara si temperata de sud a Lunii si nu este vina softului ,ci a mea... pentru ca la filmare nu am pozitionat camera cum trebuie ,iar marginea de sus a imaginii respective nu se suprapunea suficient de mult cu marginile celorlalte imagini si softul nu a gasit repere clare pe imaginea cu pricina, care sa fie indentice cu reperele de pe urmatoarele imagini cu care ar urma sa fie lipita. Asa ca am lipit-o eu manual , in Paint si am rezolvat problema. 
Oricum, acum mozaicul a iesit mult mai fain decat inainte. Abia astept diseara, ca se anunta senin, sa mai fac capturi la Luna , sa le stivuiesc in AutoStakkert pe fiecare in parte si sa le lipesc maine intr-un mozaic cu intreg discul Lunii.  :)