-----------------------------------
George97
19 Iul 2020 19:32


-----------------------------------
Bine ai venit George97 !
Asteptam cu mare drag rapoartele tale de observatii la sectiunile de observatii vizuale.
Telegrafice sau detaliate ,cu sau fara schite,poze,harti etc ,cum doresti
Ar fi util sa ne spui cateva cuvinte - poate chiar sa ne arati si niste poze - despre telescoapele tale.

Cer senin ,Mircea

Multumesc frumos!

Abia astept sa impartasesc cu voi cele mai interesante experiente pe care le voi avea in cadrul viitoarelor sesiuni de observatii astronomice, bineinteles, atunci cand imi permite timpul!

Pana acum am facut observatii cu SkyWatcher 130/900 EQ2 si am reusit sa gasesc peste 100 de obiecte Messier, avand in vedere ca am invatat foarte bine toate constelatiile de la noi. Desi nu este un telescop care face parte din categoria instrumentelor mari, acesta m-a ajutat ca sa fac progrese uriase in acest domeniu, pe partea de vizual, plus ca am avut un avantaj foarte mare, dat fiind faptul ca l-am carat des in afara orasului. In acest link sunt prezentate detaliile obiectelor deep-sky prin cele 3 tipuri de instrumente (mici, medii si mari), ca sa va faceti o idee in legatura cu ce am putut observa prin acest instrument: http://www.deepskywatch.com/Articles/what-can-i-see-through-telescope.html

Acum imi doresc foarte mult ca sa imi cumpar un instrument care sa aiba o apertura mult mai mare, tocmai pentru ca in prezent locuiesc foarte aproape de munte. Ce-i drept, ma macina faptul ca va fi foarte greu cu transportul, pentru ca nu am masina personala.