-----------------------------------
Dbird
20 Iul 2020 12:55


-----------------------------------
Draga Stille,
am facut cu acelasi obiectiv .. initia,l cateva teste cu diafragma 2,2 ... vreo 2-3 poze. Mi-sa parut ca la margini stelele erau putin alungite ... si am abandonat ideea. Asta si din cauza ca stau prost cu timpul. Astfel incat am hotarat ca primul pas sa fie determinarea timpului maxim posibil de expunere la care trakerul meu poate urmari stelele. Ar fi minunat sa pot obtine expuneri mai lungi (3-5 minute) ... dar imi trebuie mai mult timp de teste. Bineninteles ca voi mai folosi si alte diafragmari mai mici (1,8; 2, 2,2 etc). Sunt multe de incercat si din nefericire am si timp putin la dispozitie si din balcon in nici un caz nu e chiar perfect :), si trebuie sa le fac oarecum sistematic :). Dar este o experienta interesanta. Astfel incat am ajuns la concluzia ca se poate face reglajul polar foarte ok cu un laser verde ... :) si acum mai vreau sa fac 2 incercari:
1- montare de laser verde pe suportul de blitz (astfel incat sa pot alege eu de data asta zona de fotografiere, foarte lejer...
si 
2 - incercarea utilizarii unui sistem optic suplimentar pe displayul aparatului foto pentru a putea face clarul pe stele in real time ... :) 
:) teste si iar teste ... festina lente :)