-----------------------------------
George97
21 Iul 2020 01:33


-----------------------------------
Calitatea cerului este veriga slaba in vremurile noastre elecrtrificate pana in maduva oaselor!!! Si ca sa ajungi in zone cu ceruri bune iti trebuie portabilitate si versatilitate. Tocmai de asta as opta pentru un telescop cat mai compact. Daca as fi stat intr-o zona buna atunci as fi urmarit un instrument cu apertura cat mai mare. Dar daca trebuie sa fi mobil atunci un instrument cred eu maxim 150mm diametrul si cu un corp cat mai scurt ar fi alegerea cea mai inteleapta! 

Si apropo, scuze de off topic, am o intrebare retorica: poate stii cumva cand se va schimba programul observatorului astronomic Vasile Urseanu din Bucuresti... Pentru ca se inchide la orele 21-22, adica exact la orele la care ar trebui sa se deschida :) Are program de muzeu nu de observator... De cate ori aud de observatorul nostru nu ma pot abtine sa nu fiu ironic cu referire la programul lui de observare :)

Cer senin, si bine ai venit!

Iti multumesc! 
"Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" al Municipiului Bucure&#537;ti, este o institu&#539;ie muzeistică, destinată popularizării astronomiei, subunitate a Muzeului Municipiului Bucure&#537;ti", conform site-ului acestuia, deci asta-i si motivul pentru care are un asa program, avand in vedere ca apartine de MMB. Daca ar avea un program de noapte, pana dimineata, ar veni foarte putini vizitatori. Cerul de seara se schimba in fiecare luna, iar de la un anotimp la altul se schimba radical. Stiu ca-i limitat timpul petrecut pe terasa, la observatii, mai ales vara, dupa ce se lasa seara, dar sa nu uitam scopul acestui Observator Astronomic: este o rampa de lansare a oamenilor spre acest minunat domeniu. Dupa ce au vizitat acest loc, multe persoane au studiat intens astronomia, devenind in cele din urma astronomi amatori. :)