-----------------------------------
George97
21 Iul 2020 01:56


-----------------------------------
Iti recomand sa lasi trenul . Am avut ocazia sa vad cum arata un telescop tracasat , plin de praf , decolimat tot timpul , si plin de lovituri + zgiriat , cind ajungi la locul de observatii numai chef de studiat nu mai ai . Poate gasesti vreun coleg cu masina , altfel fiecare are locul propriu cit de cit ok , aproape de casa / spatele blocului . Orion nu foloseste pyrex , si sint mult mai scumpe ca altele . Ia cel mai mare pe care ti-l permiti , ca sa ai motiv sa ai grija de el .
Eu sunt obisnuit cu caratul greutatilor, plus ca nu il voi duce singur, ci voi fi insotit de cineva. Ma gandesc ca din moment ce voi avea la maxim grija de el, de ce s-ar zgaria/lovi chiar in tren? Il voi pune mereu in folia sa de protectie, dar si intr-o geanta speciala, sus, unde se pun in mod normal bagajele si voi avea tot timpul grija ca sa nu-l lovesc de ceva... Din fericire, trenul merge lin, plus ca voi avea laserul de colimare, in cazul in care va fi nevoie de o colimare. Daca acea persoana nu a avut deloc grija de telescop si l-a carat random, fara a-l proteja, este clar de ce a ajuns acel instrument in felul descris de dvs., dar asta nu inseamna ca si instrumentele altora vor ajunge la fel, avand in vedere toate cele scrise de mine mai sus. Tind sa imi iau acest intrument de 8'' tocmai pentru ca este de ~2x mai luminos decat cel de 6'' si am de gand sa vad foarte multe detalii la DSO. Da, este adevarat, inca ma pune putin pe ganduri portabilitatea instrumentului, desi nu cred ca vor fi probleme foarte mari.