-----------------------------------
dmtr69
26 Iul 2020 15:33


-----------------------------------
Eu mi-am luat un newton SW 114/500 tot din dorinta de a-l folosi si la astrofoto. Dpdv mecanic este OK, la fel ca fratii mai mari, cu exceptia focuserului. Este de 1,25" si de plastic. Pentru vizual merge, desi probabil ti-ar trebui niste oculare care costa de doua ori mai mult ca telescopul+montura ( pentru a mai corecta din coma). Chiar daca ar exista pe piata CC de 1.25" (am cautat, dar n-am gasit), probabil nu vei intra in focus. 
 Eu am facut niste experimente cu el (este un topic undeva la d.i.y.). Am scos focuserul si am adaptat un port-barilet scurt de 2", pentu a incerca corectia cu un MPCC. Nu prea am avut rezultate. Un corector GPU  pentru F4 este foarte lung (si greu), ar fi greu de fixat, greu de focalizat si ar face ditamai obstructia. In plus, secundara nu este supradimensionata pentru astrofoto cu iesire pe 2".
  Acum, in locul focuserului, am o flansa cu T2 si un focuser helicoidal (mai bine zis dublu helicoidal, ce nu este bun la poze din cauza jocului).
 Am incercat sa fac captura fara CC cu camera planetara (senzor de 1/3", diagonala de vreo 6mm). Coma este evidenta. Vezi poza.