-----------------------------------
Dbird
28 Iul 2020 09:58


-----------------------------------
Asa cum ziceam , am luat pe rand cateva aspecte prin care incerc sa imi creez conditiile astrofoto cat mai comode. Deocamdata am rezolvat, zic eu destul de elegant, posibilitatea de pozitionare a camerei per obiectiv dorit a fi fotografiat. Respectiv am folosit un Adaptor pentru blitz (care este insa cam scump dupa parearea mea-90lei, poate ca un picior vechi de blitz defect ar fi fost mai optim de utilizat, deci nu aruncati bliturile defecte :)  ! ). Asa cum se vede in poza laser.jpg se lipeste laserul de adaptor cu un lipici dupa gust (eu am folosit Poxipol). Practic forma laserului se preteaza perfect pe forma piesei asigurand o centrare foarte buna ... astfel daca urmarim cele 2 poze 16mm.jpg respectiv 300mm.jpg observam o centrare destul de corecta (chiar daca nu este absolut perfecta). Practic sunt poze aferente unui obiectiv de 16 mm (16 x 1,5 crop = 24 mm) si respectiv (300 x 1,5 crop = 450 mm).
Acum problema directionarii aparatului este, cel putin din punctul meu de vedere, rezolvata. 
Reamintesc ca montura Omegon MiniTrack LX2 NS are la randul ei un alt laser pentru reglarea polara (este nativa prevazuta acesta posibilitate, nu insist, voi mai reveni cu poze la montarea ulterioara a sistemului).
Mai ramane de rezolvat o posibilitate de efectuare a clarului pe stele cat mai coerenta, in timp real, noaptea. Solutia pare un vizor optic, dar doar timpul ne va confirma sau nu coerenta ideii :)