-----------------------------------
iulian90
08 Aug 2020 16:06


-----------------------------------
Prezint noi imagini cu planetele Jupiter si Saturn de aseara. 
Capturile video le-am facut cu camera web Philips TouCam Pro II prin reflectorul de 114/900mm, cu barlow 3x.
Am mai descoperit o hiba legata de driverul camerei Philips ; functia "Picture enhance" facea camera sa nu inregistreze filmarea cum trebuie, am impresia ca stacuia mai multe cadre in intervalul dintre expuneri si dadea impresia ca filmeaza cu numai 15 fps in loc de 30 fps, din cauza asta  rezultatul final iesea cam blurat , cu artefacte si efectul de "banding" pe discurile planetelor. 
Aseara am dezactivat acea functie "Picture enhance" si schimbarea a aparut repede; camera percepea orice miscare cat de fina, vibratii ale telescopului  cand mai batea cate-odata vantul , semn ca filma cu mare viteza si nu mai stacuia mai multe cadre ca inainte, ci inregistra cadru cu cadru filmarea, ceea ce este bine pentru astrofotografia planetara. 
Azi am prelucrat rezultatele si se vede diferenta, detalii mai fine pe discurile planetelor, fara prea multe artefacte si fara efectul de "banding".
Cred ca aceeasi problema o are si camera Logitech, dar in driverul camerei nu apare nici un indiciu, buton ,care arata daca are sau nu functia "Picture Enhance" sau ceva similar.