-----------------------------------
tudor
09 Aug 2020 10:04


-----------------------------------
Eu am precizat mai sus ca am ceva similar cu una dintre propunerile lui Valy, adica un Skywatcher UWA Planetary 3.2m. Are o distanta de privit foarte confortabila incat poti privi si cu ochelari, are un camp vizual de 59 grade destul de generos pentru focala de 3.2mm si are rezolutie zic eu satisfacatoare comparandu-l cu un ortoscopic de 4mm. Pe lentila mare dinspre ochi straturile antireflex au nuante movuliu inchis de caliate. Review-urile sunt pozitive si pe alte situri. Toate astea "impachetate" intr-un pret mic. Ca minusuri  as preciza ca are un volum maricel ca o mica grenada si are niste finisaje nu tocmai de calitate. Dar nu poti avea aceste caracteristicile optice bune la un pret mic fara, zic eu, aceste acceptabile compromisuri de constructie. Totusi daca esti dispus sa platesti mai mult, merita ceva extrem de bun cum ti-a propus Zoth sau Valy: Televue, Vixen.  Sau ceva de "nisa" de exemplu un ortoscopic de 4mm pe care il poti gasi chiar acum la bazar.  Este un Fujiyama ortoscopic pe care il am si eu in variantele 4mm si 6mm si sunt foarte multumit de calitatile optice ale lor: claritate foarte buna, definitie excelenta pana pe margini, contrast, design compact. Singurul minus este ca, pentru un purtator de ochelari ca mine, nu vezi marginile campului vizual decat daca iti lipesti ochiul mai mult de ocular.