-----------------------------------
CAdi
18 Aug 2020 17:56


-----------------------------------
Am gasit si solutia la problema celor trei corpuri (stelele din Sistemul Stelar Alpha Centauri).
Deci daca avem o planeta care orbiteaza cele trei stele avem cateva cazuri , dar eu voi lua 
doar doua exemple unul simplu si altul ipotetic cel mai dificil cand planeta orbiteaza fiecare din 
cele trei stele.
In primul caz avem planeta asa cum se vede in imaginea de mai jos in care ea orbiteaza la exterior
cele trei stele si nu avem nici o problema deosebita in acest caz decat faptul ca orbita ar putea
fi oarecum haotica datorita faptului ca va avea un centru de masa, fata de stelele respective, variabil
in functie de distanta fata de acestea.
(Nu este exact ca cea din imagine se aseamana mai mult cu cea de-a treia fotografie din explicatia
data la sistemul binar existent in Alpha Centauri.

In al doilea caz, exact cum am explicat mai sus la sistemul binar, daca planeta (notata P)se afla
 in interior pe  orbita celor doua stele binare(1 si 2), dupa ce descrie traiectoria in forma 8[b]
 in jurul celor doua stele, daca orbita planetei (am denumit-o Proxima) intersecteaza centrul de masa
 al celor doua stele binare Alpha Centauri cu steaua pitica rosie Proxima Centauri atunci acesta este
 un punct instabil si planeta datorita inertiei si efectului de prastie gravitationala poate sa cada in sfera
 de atractie a stelei rosii Proxima Centauri .
Dupa ce inconjoara si aceasta stea ciclul se repeta in sensul ca ajunge in centrul de masa comun 
al celor trei stele si cade in sfera de atractie a lor.(figura 2 desenata stangaci)