-----------------------------------
Regulus
01 Sep 2020 19:37


-----------------------------------
Ca posesoare a unui Heritage 130 pe trepied foto, n-as recomanda metoda sugerata de tine - telescopul asta e facut ca sa ai ocularul intr-o pozitie convenienta atunci cand  sina e pe lateral, nu sub el, cum ar sta daca l-ai pune pe un cap foto. Incearca mai degraba sa cautzi o montura alt-az cat mai usoara amplasabila pe coloana trepiedului foto (adica conexiune 1/4'' sau 3/8''). Eu am un Berlebach Castor pt ca daca tot nu se mai fabricau Dwarfstarurile m-am gandit sa iau ceva cu cap dublu sa incapa si binoclul, si is multzumita. Dar da, se balangane. Eu mi-am asumat asta pt ca am vrut un kit cat mai usor, dar daca nu-l cari in spate, poate ar fi o idee sa iei direct o alt-az mai de doamne ajuta.

Perfect de acord cu pozitia, insa ideea mea implica exact folosirea trepiedului ca o alt-azimutala improvizata, avand ca "monobrat" ball-headul. Las o poza pt exemplificare. https://stargazerslounge.com/uploads/monthly_07_2015/post-33699-0-72575700-1436462060.jpg

In alta ordine de idei, e destul de compact si portabil, mi se pare super bine gandit si echilibrat telescopul, dar mergand la cer negru mai mult cu motocicleta, spatiul e limitat si montura de minidob e surprinzator de voluminoasa. Ca o sa pot transporta, o desfac in 2 bucati. Trepiedul foto pe care il am ar ocupa infinit mai putin loc, dar ma intreb daca merita, sau vibratiile mai rau te frustreaza? In experienta ta, ce recomandare ai avea? Cei de pe SG Lounge jura ca e satisfacator. 

@valy: am testat prinzand de capul cu bila o forma de plumb de aprox 4 kg, mai grea ca tubul. Odata blocat pe pozitie, nu oscileaza deloc, e destul de fix, in pozitia asta de "monobrat" ca in poza atasata. Bine, acum asta e o simulare pe genunchi, ce va fi real in campul ocularului nu am cum sa stiu pana nu fac adaptarea efectiv. Masuta si scaunel am, asa observ din Bucurest, dar ma gandesc sa fac un setup portabil cu ce am prin casa, inainte sa investesc intr-o montura dedicata.