-----------------------------------
valy
02 Sep 2020 10:40


-----------------------------------
Webcamul este color, cel putin cand era "intreg"  :). Dupa demontare / adaptare "pare semicolor" sa ma exprim asa, ceea ce nu mi se pare in regula. Este normal dupa demontarea lentilei?.De obicei lentila webcamurilor contine si filtrul UV/IR cut, daca scoti lentila se modifica astfel spectrul captat si iese dubios. Mai pot fi si alte cauze, drivere, soft captura, formatul de imagne utilizat (RGB, YUV, etc), care modifica setarile/culorile.



De colimat este colimat, aclimatizat, focusul fara barlow este ok, dar cu barlow devine o chestiune de "joaca multa" si noroc cel putin la 3x. Am renuntat la ideea de a achizitiona 5x.  .Posibil totusi sa nu fie colimat, aclimatizat. In general e simplu sa focusezi la focala nativa, fiind focala mica detaliile par cristal clear, dar daca il fortezi cu un barlow incep sa se vada problemele, fie colimarea nu e buna, fie optica nu e buna, fie barlowul nu e bun, fie nu e aclimatizat, fie seeingul nu e bun, fie toate la un loc de nu stii unde e problema. In plus cand pui barlow automat scade luminozitatea si implicit creste timpul de expunere deci si detaliile devin mai neclare din cauza miscarii imprecise a monturii sau din cauza turbulentelor/seeingului.

focusul fara barlow este ok, dar cu barlow devine o chestiune de "joaca multa" si noroc cel putin la 3xFoloseste o masca Hartmann/Bahtinov ca sa nu mai fie o chestiune de noroc.

Am renuntat la ideea de a achizitiona 5x.Pai vezi ca daca folosesti barlow si departezi camera de el, magnificatia incepe sa creasca si e posibil sa obtii 4x, 5x gratis :)