-----------------------------------
saiph
12 Sep 2020 23:13

Poorman's &quot;Feather Touch&quot;
-----------------------------------
Pentru posesorii de Mak127 si probabil nu numai, care mai iau din cand in cand si niste imagini la planete, ma gandesc ca o astfel de jucarie ar prinde bine la casa omului.

Dupa ce am analizat un pic datele problemei, dar si vazand o solutie oarecum asemanatoare insa foarte rudimentara si un pic ineficienta (postata pe un grup astro pe FB), mi-am stors neuronul de ultima picatura de talent si, cu ajutorul unui bun prieten care are sculele necesare, am pus chestiuta asta in aplicare. 

Si-a dovedit utilitatea si eficacitatea in timpul ultimelor trei iesiri la planete (incluzand-o in calcul si pe cea din seara asta - ar fi trebuit sa fie senin cica pana la 11 in colo cel putin, dar nah... n-ai cu cine), limitand punctele de contact intre degete si butonul focuserului la unul (1) singur, in felul asta diminuandu-se simtitor amplitudinea vibratiilor aleatorii in timpul reglajului focalizarii. Practic - nu mai danseaza planeta pe ecran cand cauti clarul; ramane fixa pe loc, iar cursa e mai lunga/lina datorita bratului cu care e prevazuta cheita asta.

Detalii suplimentare oricand, cu mare placere, ori aici, ori in privat.