-----------------------------------
valy
24 Sep 2020 11:31


-----------------------------------
Vorbim de sampling, nu de adunare matematica.Noi nu stim defapt ASI daca vorbeste despre samplingul propriuzis sau despre adunarea matematica. In principiu ai dreptate, daca ADC-ul e pe 12 biti inseamna ca samplingul e pe 12 biti, dar si eu am dreptate, daca aduni patru numere de 12 biti, prin binning ai nevoie de registrii pe 14 biti. Cu alte cuvinte este un caz in care toti avem dreptate. Pe de alta parte imagina finala este doar cea binnata deci ai 14 biti, astfel putem spune ca samplingul este 12bit direct + 2bit prin binning, deci in total e un sampling pe 14 biti.

Ce intreb eu- exista un super ADC pe 14b pentru acesti superpixeli?Probabil trebuie intrebat la ASI cum fac ei defapt, dar ma indoiesc ca modifica senzorul propriuzis, adica daca in spatele fiecarui pixel este un ADC pe 12 biti, la final asta e, n-ai se sa ii faci, insa cei de la ASI pot prelua valorile de pe 12 biti si le trec printr-un modul de binning, la final obtin numere pe 14 biti, si probabil au marketat "ADC 14 biti", daca asa este probabil mai corect ar fi "Dynamic range 14 biti" sau "Rezolutie 14 bit". Ca nu cred ca au convertit 12 bit iar in analogic, au realizat binningul in analogic, dupa care au convertit iar in digital cu ADC pe 14 biti.

 Oare se poate face asta si cu alti senzori? De ex. IMX183, ar fi grozav daca ar fi pe 14b in mod bin 2x2.In soft poti face orice, iei imaginea la rezolutie nativa, si faci binning 2x2, luand patru pixeli vecini si adunand valorile, daca valorile sunt pe 8 biti, rezultatul  (suma) va necesita 10 biti.