-----------------------------------
Nordas
27 Sep 2020 14:01


-----------------------------------
Vin cu ultimele noutati...
Am reusit saptamana trecuta sa decupez si sa montez pilonul de ranforsare dar am si vopsit toate piesele.
Am imersat piesele de lemn in lac bine diluat si le-am tinut 30min. Dupa uscare si finisare am dat cu doua straturi de acrilic pt auto culoarea negru mat. Va trebui sa mai dau un strat ca sa fie totul acoperit cum trebuie.

Situatia cu flexarea s-a imbunatatit mult. Am dus telescopul pe terasa i-am facut o colimare rapida dupa care l-am testat pe tinte indepartate. Vremea nu a permis observatii la stele. Merge binisor dar trebuie colimat ca lumea - imi trebuie un colimator cu laser.

Telescopul e ok dar au mai ramas de imbunatatit cateva lucruri:
- Pentru a imbunatatii flexarea si vibratiile in brat am sa adaug inca un brat paralel ( poza in postul anterior)
- Am decupat o diafragma in spatele secundarei, treuie doar mntat. Ar fi bun un cover textil inlocuitor de tub.
- Rulmentul de ALT se ridica de pe pad-uri atunci cand miscam mai rapid batul telescopului inspre zenit. Este un cumul de factori: flexare brat+ posibil prea mare frecarea la rulmentul de teflon ALT.
- Bara de aluminiu nu este suficient de rigida - il voi inlocui cu profil patrat preferabil din carbon.
- Inelul secundarei nu este suficient de rigid - ramane sa-l fixez (lipit) definitiv pe suportul secundarei. Sau refac ansambul cu solutia lui @Erwin
- Uneori se ridica rulmentul de AZ de pe baza - trebuie sa adaug placute care sa impiedice ridicarea.
- Adaugat picioare la baza. Am testat si este suficient de ergonomic de pe un scaunel cu 3 picioare de pescar. In viitor poate planuiesc un scaun de astro (ca in poza)


Pana una alta daca va fi vreme buna pot sa-l scot la stele. In urmatoarele saptamani o sa mai fac modificari care sa imbunatateasca aceste flexari si surse de vibratie.