-----------------------------------
theogon
10 Oct 2020 22:00


-----------------------------------
Dupa parerea mea, chiar daca montura este mai mare duce mai bine instrumentele incarcate pe ea. Vizual HEQ5 abia  duce 15 Kg (cu foarte multa ingaduinta- am un C11 de 12,7 kg  si de cate ori am montat-o pe ea aveam sentimentul ca omor montura), iar fotografic mai putin. Valorile de incarcare ce apar in reclame sunt comerciale- nu te lua dupa ele. Ce-i aia montura grea? parca am fi niste mosi care se opintesc din greu sa care 15 kg. 
Este adevarat ca daca te duci in drumetie nu ai de carat numai instrumentele, dar daca vrei sa ai niste rezultate cat de cat,  trebuie (in afara de un instrument bun) sa ai o montura stabila, precisa si buna, care sa fie capabila sa suporte incarcarea -care este bine sa nu fie la limita
In ideea ca nu vei ramane la instrumentul de 5' si iei ceva mai mare, ce faci atunci? iti mai tragi inca o montura? 
Trenurile se iau cand sosesc in gara, poate vin altele, poate nu. Varianta second este acceptabila financiar si probabil si calitativ. Uita-te bine la montura, sa nu aiba jocuri, sa functioneze corect  si sa aiba toate componentele.
Hotararea iti apartine, dar am vrut sa stii si de o alta parere.