-----------------------------------
iulian90
12 Oct 2020 16:50


-----------------------------------
Da, e buna si aceasta idee, dar mie m-a venit o alta idee; sa mai pun inca o bucata de tabla si in partea dinspre ocular si sa le prind intr-o bucata de lemn ce va veni pe dedesubtul balamalei binoclului,fixata de montura, iar deasupra cu doua suruburi lungi M3-M5x50mm, care sa vina pe deasupra balamalei binoclului, de-a lungul axei balamalei si sa prinda bucatile de tabla, in felul acesta binoclul va fi fixat bine si voi putea renunta la acele surubele M2 care intr-adevar nu sunt suficient de rezistente si sigure pentru fixarea binoclului. :) 

Aseara am facut proba la montura parghie si se comporta relativ bine, vibreaza, dar mai incet, insa daca o sa-i pun si o greutate de trepied montura o sa vibreze si mai slab si o sa fie mai bine. Oricum este mult mai bine la observatii acum ,mai ales cand ma uit cu binoclul in apropiere de zenit, mai sus de 60 grade fata de orizont,  caci nu mai trebuie sa tin binoclul in mana, este mult mai confortabil . 
Am observat aseara steaua Mizar din Ursa Major si s-a vazut de forma alungita, cu greu se distingea aspectul de "8", cu componenta secundara spre vest de steaua principala, cel putin asa mi s-a parut mie. :)  Cand tineam binoclul in mana, Mizar se vedea ca o stea simpla, ce tremura din cand in cand.