-----------------------------------
Constantin Preotu
13 Oct 2020 22:21


-----------------------------------
Mul&#539;umesc frumos pentru mesajele de bun-venit!
Am urmărit de ceva timp forumul &#537;i am citit foarte atent despre realizările descrise, mai ales lunetele de mici dimensiuni ale domnului Mircea, dar nu numai.
Nici luneta mea deja nu mai arată ca la început, i-am făcut câteva modificări &#537;i efectele se văd, cel pu&#539;in la mi&#537;carea focuserului &#537;i la modul de fixare a telefonului.
O să pun &#537;i ni&#537;te imagini când o să arate mai decent pe sec&#539;iunea ATM a forumului.
Extrem de stimulativă pentru mine - pentru "revenirea in Astronomie" - a fost surpriza avută văzând pe facebook realizările astrofotografice ale unui prieten din Timi&#537;oara - actualmente în Arad, membru al Astroclubului Galaxis: Bogdan Neagoe. 
Pasul următor a fost înscrierea pe grupul "Astronomie de amatori" unde am &#537;i postat câteva fotografii realizate cu un telefon mobil cu Android în mod afocal dar &#537;i cu un telefon mobil non-smart la care i-am îndepărtat lentila camerei &#537;i l-am folosit drept webcam pentru Saturn - imaginea lui Saturn ob&#539;inută astfel fiind subiect pentru un sfat binevenit primit de la Sergiu (da, acel Sergiu cu Levenhuk-ul 70x400 :) ).
Ultima fotografie postată acolo - &#537;i prima aici - este Saturn, din 21 septembrie, 21:30, realizată folosind luneta Opticon 70x300 cu ocular de 6 mm, afocal cu suport pentru telefon &#537;i stack din 15 imagini la ISO 200 &#537;i 1/10 s, folosind Lynkeos cu pu&#539;ină postprocesare în Gimp.
*Eu presupuneam că tânărul - al doilea din dreapta este dl. Mircea, dar între timp ne-a lămurit dânsul...