-----------------------------------
Emil
20 Noi 2007 10:20


-----------------------------------
Salut,
in legatura cu racirea camerei, ar trebui sa incerci sa pui un ventilator de calculator pe ea si sa vezi cum evolueaza nivelul de zgomot, daca vrei sa o racesti mai tare atunci iti trebuie un element peltier, in acest caz insa trebuie sa te gandesti si la o parte electronica de control al temperaturii cu termostat, asa incat sa setezi o temperatura iar aceasta sa fie mentinuta deoarece daca faci sistemul necontrolabil s-ar putea sa ai surpriza ca temperatura la care ajunge sa fie sub 0 grade Celsius (depinzand de puterea elementului peltier) iar atunci ai probleme cu condensul si gheata pe de o parte, iar pe de alta parte daca faci dark-uri acestea nu se vor mai potrivi daca temperatura noaptea inregistreaza fluctuatii. Poate o idee ar fi o impacetare cu gheatza sau apa dar ai grija ca sistemul sa fie etans, capsulele de la lazile frigorifice sunt foarte bune asta daca iti permite montura.
Eu am racit doar o camera DSI color de la Meade daca te intereseaza ideea vezi pe pagina mea la proiecte (pagina este insa de ceva vreme "under construction" din cauza lipsei de timp). Este versiunea 1.0  :D , versiunea 1.1 foloseste un element peltier mai puternic insa imi produce gheata pe chip  :evil: . Am incercat sa izolez camera insa nu ajuta.
Poate are prea putin in comun cu o camera video insa pot asa sa iti dau un punct de plecare, insa Alexconu are dreptate, camera este mai pentru platenetare decat pentru DSO...

Numai bine
Emil