-----------------------------------
Tom Sawyer
17 Oct 2020 12:20

Re: Descrierea
-----------------------------------

FireCapture am incercat si eu dar pierde frame-uri si nu inteleg de ce. E adevarat, la rezolutia nativa a camerei. Dar Sharpcap nu pierde... Nu se pune problema de storage, ca merg pe SSD PCIx (1600/1200 MB/s). E ceva gresit la setari, dar nu-i dau de cap. Oricum, prefer Sharpcap.

Am incercat si eu Sharpcap dar parca mai mult mi-a placut FireCapture. Cred ca tine mai mult de preferinte personale (asezare optiuni, etc).
Sigur nu este SSD-ul respectiv problema in aceasta ecuatie.
De asemenea nu cred ca este o problema, in cazul asta, daca folosesti rezolutia maxima sau doar o anumita regiune. Singura diferenta este numarul de cadre pe care le obtii si la planete... mai multe = mai bine. As merge pe o regiune mai mica dar nu prea am cum cu montura mea (treaba de care ziceam cu "micile corectii" pentru ca risc sa iasa din cadru si sa nu reusesc sa o corectez la timp. Practic pentru captura imi las sus si jos 1/2 din obiectul filmat si pe laterale cam 2/3, aspect care imi asigura o marja de eroare buna, mai ales daca sufla vantul.
FC-ul are o setare legata de cat din banda de USB sa foloseasca (nu sunt la PCu acum ca sa iti zic unde e), eventual poti sa mai scazi acolo din viteza pt ca sa nu mai faca drop (dar presupun ca stiai deja asta).
Gasisem pe clodynights un subiect care zicea fix de FC si 462, dar era vorba de faptul ca nu gasea deloc camera, ideea fiind sa iei niste fisiere din varianta beta 2.7 de FC si sa le folosesti in varianta stable 2.6. Eu totusi nu am avut problema asta.


Detaliaza partea asta cu v/h blur si datele luate din Stellarium. De unde?

Am urmarit in urma cu aprox 1 saptamana un filmulet de ~2 ore pe 
Mai e o chestie cu WB-ul, care pe Auto da in balarii, cum se vede din clipul meu de aici https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=200276#200276
Pe CN setau inii manual si ziceau ca sunt multumiti de rezultate. Probabil ca asa va trebui sa fac si eu.

Eu nu las pe auto WB-ul. Setez initial toti parametrii de captura si ii folosesc la fel pe toata sesiunea. Si la mine apar diferente dar sunt datorate in primul rand variatiilor transparentei si a eventualilor nori subtiri care isi fac simtita prezenta.

Pot incerca sa pun pe YT unul din filmele care au stat la baza celor 4 imagini dar e mare rau ser-ul (10Gigi) si parca nu e cea mai optima idee, plus ca nu stiu daca accepta YT-ul formatul asta. Ai convertit cu ceva filmul respectiv inainte sa il incarci?