-----------------------------------
GunDALF
28 Oct 2020 18:27


-----------------------------------
Retrag cele bune spuse despre Posta Romana. Madafakas! :mrgreen: 
5 zile din Galati la Braila... 

Dar in ciuda tuturor acestor vicisitudini, in cele din urma am ocularul BST Starguider ED 3,2 mm. :) E-e-e... greu. :mrgreen: Lucrurile grele imi inspira incredere. E bine inchegat, desi modular. Designul e dragut. Constructia e chiar bunicica, materialele par OK (metal complet + acoperit cu cauciuc de-ala satinat in partea de sus). Capacul de sus al eyecup-ului, in schimb, vine cam ca nuca-n perete, cam hidoasa solutie au adoptat pentru a acoperi acel eyecup tronconic. Aaa, are si laveta din microfibra, pentru intretinere. :wink: 
Se desfileteaza la toate incheieturile, la ornamentele alea cu mov, chiar si barrel-ul din metal cromat de foarte buna calitate. Partea dinspre ochi doar regleaza inaltimea eyecup, dar la mijloc se desface de-a binelea. Nu stiu ce formula optica are, dar partea de jos (in barrel) pare a fi un barlow in miniatura. Oare ma-nsel?  :roll: 
N-am apucat sa-l testez temeinic, ci doar l-am pus pe Lunny si am privit ziua gratarele de la aparatele AC ale vecinilor si... frunzele din copaci (care mai eu). :mrgreen: Imaginea e OK, dar cam intunecata (mno, a si fost innorat azi + 131x prin 72 mm, wtf?). Insa este cert mai buna decat ce am vazut prin Planetary de la SW. E sharp pana aproape de margini, sa zic un 90% din camp, poate mai bine. N-am observat aberatii cromatice, dar nici contrast prea mare n-am avut din acelasi motiv aratat in paranteza anterioara. 
Si, apropo de ce spuneam pe undeva pe-aici, despre faptul ca acele Super Plossl-uri APO de Taiwan ce le detin nu-mi cuprind tot campul obiectivului, acest BST mi-l vede cu totul. E o nota buna in plus pentru el. 
Testul final va fi dat la Luna/planete, dar cred ca va mai dura...  :wink: