-----------------------------------
calin.escu
30 Oct 2020 19:52

Reanimarea lui GOLIAT(17.5&quot; newtonian)
-----------------------------------
acest topic este urmare a celui de pe achizitie instrumente..."un pic de ajutor va rog...m-am ales cu un Newton de 17.5".

 dupa discutiile preliminare si cateva sfaturi de la avansati.....am ajuns la urmatoarea concluzie.....tub split....montura Dobson clasica....si ptr astrophoto...field rotator....

ca precizare...telescopul va fi fix...cu posibil observator in viitor...si nu am de gand sa folosesc lemn...eu personal nu am incredere in constructiile de PRECIZIE , care sa si dureze.. facute din lemn....sunt adeptul metalului...sau cum zic rusii...solid ca un t34

 asa ca azi am inceput goana dupa materiale...incepand cu fundatia,batiu pe inginereste,baza monturii dobson

ce am reusit sa fac rost...este un batiu de aluminiu...duraluminiu...
cote: L =1220, l=600; grosime blat aluminiu 12,5 mm;  inaltime batiu h=175 mm; greutate 45 kg

rulment ptr rotirea AZ  D=540MM; D interior 340 cu coroana dintata ptr curea plus motor dc cu reductor  si cureaua de antrenare...greutate 10 kg

o placa de aluminu...cotele se vad in poza...greutate 14 kg

pai daca e GOLIAT.....sa-i facem fotoliu pe masura ....nu!??


atasez pozele...am si un clip de 1.05 mb cu dracovenia in miscare,  dar nu se poate atasa...si nu stiu cum sa il fac sa mearga....e mp4