-----------------------------------
mihnic2003
02 Noi 2020 19:01

Bine ca existati !
-----------------------------------
Salutare,

Am citit cu atentie cateva subiecte de pe acest forum si, ne bucuram ca existati.

Am decis in sfarsit acum sa caut un instrument cu care sa descifrez cateva din tainele naturii ( la nivel de amator ). In domeniul astronomiei ma intereseaza...toate. Spre exemplu urmaresc pe Discovery Science serialul  : "Cum functioneaza universul" dar...as dori sa incep prima data cu... Terra.

Sotia mea si cu mine suntem indragostiti de natura si de pasari in special. De aceea doresc sa achizitionez pt. inceput primul meu binoclu. Ulterior voi achizitiona si un instrument pt. observatii astronomice, un domeniu palpitant.

As dori cateva sfaturi pt. achizitionarea instrumentului, eu fiind incepator:  

- binoclul sa fie un brand renumit - un fabricant serios, fara chinezarii !;
- cum am mai scris, binoclul il folosesc pt. observatii in natura, pasari, etc. ;
- spre exemplu , la specificatii sa fie 10x50 , diametrul pupilei la iesire rezulta 5 mm...Sper sa nu am nevoie neaparat de trepied.

Ceea ce as dori sa se retina este ca, am un buget de max. 1500 lei iar binoclul sa fie cu specificatii cat mai bune. Daca imi sugerati doua , trei exemple, ar fi bine .

Cu respect,
Mihalascu.