-----------------------------------
GunDALF
13 Noi 2020 14:49


-----------------------------------
Mi-a venit si mie azi binoclul. Mi-am dorit 600 lei (cca. 123 euro, deci s-a mentinut pretul) la sfaturile colegului Dbird, caruia ii multumesc inca o data. 

Consider ca review-ul de mai sus, al sus-numitului coleg, reflecta realitatea. Eu as avea o singura completare: un ochi pretentios (cum nu stiam ca e al meu  :lol: ) sesizeaza fringing in scenele cu contrast foarte mare. In rest, imaginile sunt IMPECABILE, as zice, cu contrast, luminozitate si culori exceptionale. Mitul imaginilor pseudo-3D oferite de binoclurile porro e... chiar mit, intrucat acea falsa perceptie pare a fi creata de imperfectiunile opticii. Pentru mine 3D inseamna adancime (adica "jocul" DoF), care la Lacerta Smart 10x50 exista cu prisosinta. 
Ce-mi mai place e faptul ca nu-mi tremura mainile la folosirea lui, e usurel si facil de manevrat chiar si cu o singura mana. As zice ca ergonomia lui e chiar buna. Ce nu-mi place cu adevarat e faptul ca pare plasticos, chiar daca plasticul e de buna calitate si imbraca un corp eminamente metalic, din cate am citit prin alte parti.