-----------------------------------
tudor
14 Noi 2020 11:25


-----------------------------------


Pai, parca spuneai ca numai porro au asa ceva... 

Gundalf,
Unde am zis asa ceva?! Am spus ce cele porro au acest efect 3d mai mare decat cele roof, nu am spus ca cele roof nu au acest efect. Dovada este scrisa negru pe alb mai jos. Citeste cu atentie ininte sa te eventurezi in afirmatii:
... Cu cat este mai mare aceasta diferenta cu atat efectul 3D este mai puternic, mai ales cazul binoclurilor porro dar si cele roof au acest efect!

Ai spus sa folosesc mai bine  termenul mai neaos de "straturi" :) si uite ca il folosisem deja, ce demonstreaza ca nu citesti cu atentie, eu am folosit foarte multi termeni mai mai ca sa intelegi si sa ma fac mai bine inteles, dar degeaba daca te arunci in afirmatii fara sa-mi citesti postarile cu atentie ..dovada este aici:
... Efectul de care vorbesc e un decor 3d format din straturi/planuri 2d :) ca sa zic asa...
Nu imi rastalmacii cuvintele!
Citeste cu atentie ce am scris  ca se pare ca mi-am pierdut timpul de pomana explicandu-ti ca DOF nu este acelasi lucru cu efectul 3D la binocluri, sau explicandu-ti ca defectele optice nu dau acel efect 3d cum ai afirmat tu explicit! Eu nu iti rastalmacesc afirmatiile! Eu imi cantares termenii ininte sa ii scriu aici pe forum pentru o mai buna claritate. La tine e un talmes balmes intre DOF, 3D, IMERSIE, MIT PORRO, DEFECTE OPTICE, sau poate nu te poti exprima clar in ce vrei sa zici si, fara voia ta, ies niste aberatii de genu efectul 3d in binocluri e dat de DOF si de defecte optice!


Iti mai spun odata: priveste terestru niste copaci apropiati prin acelasi binoclu (porro sau roof care vrei tu) cu ambii ochi si apoi cu un ochi si vei vedea alternand cand cu un ochi cand cu ambii ca va disparea 3d-ul cand te uiti cu un ochi, dar dof-ul va ramane acelasi in ambele cazuri!
La exemplul din postarea mea anteriora cu brazii aflati la 30metri am folosit binoclul 16x70 APM care are un DOF enorm, totul este n clar, incat focusul il fac foarte rar terestru la distante de genul 20-30m si are un efect 3d enorm! 

Si pentru ca mi-ai atribuit afirmatii pe care nu le-am zis, dupa cum am exemplificat mai sus, interventia mea s-a incheiat pe acest subiect, pentru ca am obosit explicand in gol! 

In rest sa folosesti sanatos si bucuros noul binoclu!