-----------------------------------
zoth
20 Noi 2020 13:11


-----------------------------------
E clar, v-ati vorbit amandoi (tu si proprietarul binoclului) sa postati exact la aceeasi ora. Stranie coincidenta  :shock: 

Daragoi Dbird, foarte bun review-ul binoclului Meopta  :)  ... dar, m-ai bagat in ceata cu doua lucruri pe care te-as ruga sa mi le explici mai pe indelete cand oi avea vreme:

1. Distanta interpupilara: reglabila central ( -3 --> +3 D)

Distanta interpupilara nu se mai masoara in mm? Despre ce este vorba mai exact?
Sau cumva ai vrut sa te referi la reglajul dioptric? Daca da, atunci te rog sa-mi spui mai in detaliu cum se face. Vad o a doua rozeta centrala din care banui ca se face treaba asta dar nu-mi dau seama cum. Este un reglaj ce actioneaza asupra unui singur ocular/canal sau este unul diferential ce asigura balansul plus/minus pe ambele oculare/canale?

2.   Deci iata un binoclu fara sticla HD si ED ...

Aici nedumerirea e clara, de unde ati scos sau extras notiunea de sticla HD?
Cu sticla ED sunt de acord pentru ca se refera la proprietatea dispersiva a sortului respectiv, deci o proprietate intrinseca a sticlei, dar de sticla HD nu am auzit niciodata si nici nu am intalnit notiunea respectiva prin vreun catalog de fabricant. Dupa mine acest apelativ s-ar potrivi binoclului sau instrumentului optic, oricare ar fi el si ar putea face referire la gradul inalt de precizie in prelucrarea lentilelor, la straturile depuse pe sticla si de ce nu, la nivelul de corectie a aberatiilor ansamblului optic analizat. Cum e in final?

Si pentru ca tot am intervenit, aveam o nedumerire si la adresa lui Daniel: in vremea in care ai pus acel Nikon la vanzare (dupa care mai suspin si acum cand imi aduc aminte) iti doreai un Meopta Meostar. Iata ca l-ai avut si pe acesta dar se pare ca ceva tot nu ti-a fost pe plac ... intrebarea ar fi Daniel, ce te-a deranjat la acest binoclu de tii mortis sa-l vinzi? Sa dai o asemenea piesa care inteleg ca a costat in jur de 1000 eu cu doar 2000 lei e o pierdere financiara uriasa. Raspunsul este evident optional.