-----------------------------------
TheNuts
07 Dec 2020 17:43

Newton SkyWatcher 150/750 NEQ3 - Pareri
-----------------------------------
Salutari,

Sunt in cautarea primului meu telescop. Probabil ati mai citit aceste randuri si in trecut, iata-ma si pe mine in aceeasi etapa a pasiunii mele pentru cer si corpurile ceresti. Sunt convins ca e firesc.

Peste weekend am citit cateva subiecte postate sub categoria achizitie instrumente. 
In acest sens mi-am desenat profilul:

Nivel cunostinte: Incepator (cunostinte teoretice insa nu am experienta practica);
Experienta practica (identificarea obiectelor ceresti cu ochiul liber sau harta): Nu am;
Ce imi doresc: Obervarea - luna, planete, deep space, astro foto;
Buget: 2000 - 2500 RON;
Unde am sa folosesc telescopul: Majoritatea timpului in mediul urban (zona cu blocuri - poluare luminoasa mare);
Ce caut: Un telescop incepatori, insa ceva mai performant care sa poata fi adaptat si pentru astro foto (eventual)
Portabilitate: Poate fi mai maricel. 

Produsul la care am ajuns este un Newton SkyWatcher 150/750 NEQ3.

Sunt curios de parerile voastre atat de natura tehnica cat si alte experinte ca de exemplu, garantie, intretinere, costuri aditionale etc.

Imi este clar, ca sunt multe de stiut, si multe de citit. Este un proces de dezvoltare si invatare.

Va multumesc.
Dan

P.S.: Daca stiti vre-un bazar online pentru telescoape second hand, va rog sa imi lasati si link ul. Poate gasesc acolo ce caut.