-----------------------------------
iulian90
29 Dec 2020 19:57

Teste astrofotografie DSO
-----------------------------------
Bună seara tuturor. :) 

Recent am primit o camera Meade DSI, de la colegul de forum @GunDALF : https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=202109#202109
iar aseară am avut ocazia de a o testa la stele si obiecte de cer profund, prin reflectorul de 114/900mm.
Mi-a luat ceva până ce m-am familiarizat cu softul de captură al camerei, AutoStar Envisage, care este diferit față de SharpCap. Camera este bună la astrofoto DSO, face poze aproape fără zgomot, datorită softului care face stacking in timpul achiziției imaginilor si sustrage si cadrele dark,care însă trebuiesc făcute înainte de începerea sesiunii de fotografiere din ce am observat. Foarte interesant softul, care la inceperea achiziției cadrelor dark, afișează un mesaj în care cere să acoperi telescopul cu un capac, apoi să confirm dând click pe OK, iar după achiziția cadrelor dark, afișează un mesaj în care cere înlăturarea capacului si să confirm, numai după aceea pot începe achiziția de cadre light. Când softul face cadrele dark, face mai multe serii, cu expuneri diferite, ce pot fi setate din soft. 
Am făcut poze la nebuloasa M 42 din Orion, la roiul deschis M 36 din Auriga &#537;i la galaxia M 82 din Ursa major. 
Am făcut și o comparație cu camera foto Canon 450D, pe nebuloasa M 42 și camera Meade oferă o imagine mai bună, mai clară ,decât camera Canon, în pofida rezolu&#539;iei mult mai mici.
Oricum , mai am de învățat cum se utilizează acest soft, sunt abia la început. Dar după aceea,când o să obișnuiesc cu camera Meade si softul ei de captură, o să scot imagini frumoase cu această cameră.