-----------------------------------
GMax3
04 Ian 2021 00:18


-----------------------------------
Bai omule nu mai da sfaturi daca nu stii ce e aia un telescop , si mai ales NEWTON . Este cel mai ieftin si capabil , optic realizabil . Nu induce oamenii in eroare daca ai probleme tu cu vechiturii de telescoape  ,  si alea nereglate .

  Mda..sa revenim pe melegurile amabilitatii si politetii . :) 
Pe langa faptul ca stiu ce e aia un telescop newton , sunt singurul care a inteles ca domnul care cerea un sfat este departe de a fi si incepator . Deci zero notiuni .
  Cum sa il sfatuiesti sa isi ia un newton care de multe ori vine decolimat de nou asa cum am citit de foarte multe ori aici pe forum !? Si se prea poate sa fie nevoie intai sa il colimeze si apoi sa se bucure . Ca sa nu mai vorbim de tub deschis si oglinda expusa .Cum sa nu ii spui ca la luneta aia trebuie sa alinieze montura cu nordul , cand luneta are dispozitiv NextStar ? Si asta nu e simplu pentru cineva care stie cum arata un telescop doar din poze .
  Domnule 2SKY crezi ca va invata toate astea in 10-15 minute ? Cu siguranta , nu !
  Nu e mai simplu sa isi ia ceva  ready to use , asa cum isi doreste , fara probleme fara fitze , care sa il atraga si pe el si pe sotie din primele minute de observatii ? Cred ca asta isi dorea de fapt .
  Din cauza asta l-am sfatuit sa isi ia o luneta simpla pe o montura simpla .M-am pliat pe dorinta lui si i-am explicat cat mai simplu avantale si dezavantajele  fiecarei achizitii . Ca are timp de Dobsonuri si Mak-uri si APO-uri si alte parascovenii, daca o sa il atraga astronomia .
   As continua dar sunt inca pe meleagurile amabilitatii si politetii . Poate altadata , desi nu cred . :)
  Si in ultimul rand d-nule 2SKY , te anunt ca sunt hotarat sa stau foarte mult timp pe aici si sa ma bag in toate discutiile ,si in ale voastre si in ale noastre :D  :D Ca mi-ai recomandat sa invat , nu ? :D  :D