-----------------------------------
GMax3
05 Ian 2021 13:30


-----------------------------------
   Cat despre recomandarea ta cu presupunerile , iti fac si eu o recomandare : ar fi cazul sa destramati bisericuta asta atotstiutoare , in vectori mai primitori si mai ingaduitori cu noii veniti . Asa ar fi normal ! Si atunci poate vom reusi sa ne intelegem.

Tinere, de pe ce forum ai poposit aici? Cumva de pe vreunul gen Softpedia? Ei afla ca aici cei care stiu despre ce este vorba cu aceste instrumente optice, chiar stiu. Pe alte forumuri probabil ca ai fost luat peste picior de unii la fel de nestiutori ca si tine si te-ai infoiat in pene de cateva ori, dar ai cam ramas cu obiceiul. In primul rand, mai sus i te adresai unei doamne/domnisoare (Stille), asa ca ai putea fi nitel mai respectuos. In al doilea rand, din recomandarile tale se vede clar nu ca n-ai habar, dar ca mai ai mult de rumegat pana sa dai sfaturi de achizitie altora. Experienta ta frustranta cu un newtonian este absolut irelevanta, in conditiile in care multe alte mii de utilizatori nu se plang.
In al treilea rand, nu mai suferi de mania persecutiei. Aici nu suntem organizati pe bisericute, desi uneori asa s-ar putea crede. Bisericuta noastra e astronomia si astrofotografia. Unii sunt mai preoti, iar altii umili enoriasi. Ca sa faci trecerea dintr-o strana in alta, trebuie sa acumulezi muuuulta experienta. Eu, de exemplu, sunt un umil enorias, dar care stie ca nu stie. Tu nici macar nu stii ca nu stii. Fa pasul spre intelepciune si evalueaza-te obiectiv. Vei vedea ca am dreptate. ;)

 Trec peste aspectul peiorativ al cuvantului tinere !
 Nu prea va cunosc ce e drept , insa sfaturile tale trunchiate si din coltul gurii nu mi-au fost de nici un folos in cazul lunetei.. dimpotriva si apoi nici nu ar trebui sa conteze pentru tine de unde vin si incotro ma indrept eu!
  Nu am o preocupare preponderenta spre forumuri si nici atitudine de tzatza nu am , cu exceptia de aici , exceptie care confirma regula . De ce oare ?
  Cat despre experienta mea frustranta cu newtonianul , asa cum te consideri tu un fel de God in domeniu ,desi sustii ca esti in strana enoriasilor , vazand cum ai spus cat e de frustranta , ai fi putut sa imi dai o mana de ajutor , insa din orgoliu nu ai facut-o , simtindu-te lezat in amorul propriu de prea multe PUNCTE . Si ai tacut ( fiindca experienta mea doar era irelevanta pentru tine . nu? :) ) si m-ai urmarit pana cand nu ai mai putut sa taci . Dar nu m-ai urmarit fiindca problemele mele in ale astronomiei , ti-ar fi trezit interesul ci pentru ca trebuia sa iti oblojesti orgoliul ranit . Asa ca..nu eu am o atitudine nepotrivita . Iti dau acelasi sfat : Fa pasul spre intelepciune evalueaza-te obiectiv . Vei vedea ca am dreptate .;)
  Cat despre recomandarea cu luneta las-o moarta , orice om cu scaun la cap vede ca am dreptate ca si achizitie a cuiva care a vazut doar in poze un telescop cum e in cazul de fata ! Voi astia enoriasii care stiu ca nu stiu :) ,  recomandati cu caldura la incepatori un binoclu terestru 10x50 si tu vii acum sa imi spui ca luneta e o recomandare gresita ! Nu am rabdare sa iti caut propriile tale postari pe tema asta ! Deci..mai ai de lucrat..precum spuneam .;)