-----------------------------------
gpaunescu
08 Ian 2021 15:54

Achizitie montura AZ-GTI GOTO WIFI
-----------------------------------
Salutare tuturor,

Incep prin a spune ce ma deranjeaza in momentul de fata la montura de la Celestron Nexstar 5SE (dupa ce am cumparat si un reducer de 0.63x, am decis ca o sa-l pastrez o vreme mai indelungata pt ca ma multumeste atat la visual cat si la fotografie DSO, asta la nivelul cunostiintelor mele):
  - tremura cand bate vantul; am observat ca bratul tremura, nu trepiedul; cred ca are cam mult plastic si ma gandesc daca exista o posibilitate de al rigidiza
  - sunt oarecum limitat, daca atasez aparatul de fotografiat, in fotografierea obiectelor din apropierea zenitului
 Avand in vedere acestea, am inceput sa caut o montura care sa imi fie de folos; m-am uitat la  EQM-35   si mai nou la AZ-GTI. 
Am vazut ca montura din titlu este destul de folosita, fiind si portabila; se poate folosi si in mod ecuatorial; se poate adauga si contragreutate.

Planul meu ar fi acesta:
  - sa  iau aceasta montura si un ax cu contragreutati
  -  sa o pun pe trepiedul de la celestron (atasez si o poza ca sa fie clar cum este acest trepied); nu as mai cumpara o alta pana wedge daca reusesc s-o folosesc pe aceasta

Intrebarile mele ar fi urmatoarele: credeti ca va merge? aveti idee de ceva similar? Vedeti ceva probleme in setupul acesta?

Scuze daca am pus intrebari stupide sau am zis ceva gresit.

Va multumesc si va doresc o zi buna,
Gabi