-----------------------------------
GunDALF
09 Ian 2021 19:53


-----------------------------------
gpaunescu,

Cand bate vantul tremura si HEQ5 si EQ6, daca sunt incarcate la capacitate si ai instrumente mari/lungi pe ele. Dar cu Mak-ul 127 pe AZ GTi, daca suplimentez cu o greutate pe masuta trepiedului, nu mai misca decat daca bat rafale puternice. 4kg e OK pentru montura asta, tine si mai bine, dar va trebui sa-i cumperi si bara + contragreutate.
Pe Android am folosit si SkySafari Pro si Stellarium Plus fara nicio problema. Nu e nevoie de nimic in plus pentru a le rula. Stie marinica ceva, dar nu stie bine, poate s-a gandit la iOS, dar n-am idee cum e pe acel OS. ;) Si pe Windows ca sa rulezi alta aplicatie si sa te conectezi prin WiFi, e nevoie de aplicatia Skywatcher ca intermediar. 
Personal gasesc ca montarea unei lunete polare e o cheltuiala inutila. Eu aliniez grosier cu un laser portabil (pus pe un suport care-mi asigura paralelismul cu montura), apoi aliniez fie cu Sharpcap, fie cu PHD2 (ambele au rutine de aliniere polara foarte bune), fie chiar si cu aplicatia Skywatcher, care are asa ceva, dar pe care inca n-am incercat-o.