-----------------------------------
gheorghe adrian
13 Ian 2021 11:59


-----------------------------------
Dl Iacob

Eu cred ca atunci cand patrunde intrun mediu mai dens decat vidul, fotonul sufera o refractie la 360 de grade in stratul de trecere de la densitatea vidului la densitatea mediului si se constituie o unda stationara de mare amplitudine, formata prin interferenta constructiva a tuturor undelor componente ale fotonului incident. Unda de mare amplitudine, prin propagarea ei dea lungul unei circomferinte detereminata de indicele de refractie al mediului, se comporta ca un curent produs de o sarcina electrica printro spira. La spargerea spirei apare un impuls electric de inductie care accelereaza un electron din vecinatate. Asta ar fi franarea fotonului in mediul dens. Efectul relativist eu cred ca este doar o idee metafizica. Fiindca am gasit ca fotonul, care luneca cu viteza luminii, are totusi o lungime de 2,18 cm. Si deci nu este contractat ca un punct. Iar ceasul lui, care bate frecventa fotonului, merge la fel si cand este la viteza luminii si cand este la viteza mai mica. Daca ne referim la un curent electric aflat intr-un camp magnetic exterior, liniile turbionului magnetic al curentului interfereaza cu liniile campului exterior. Pe o parte a curentului liniile campurilor se intalnesc in acelasi sens. Pe partea opusa se intalnesc in sensuri  contrare. Pe aceasta parte, spatiul este pompat cu viteza mai mare si de aceea apare un gol in spatiu, o depresiune, in care aluneca curentul. In felul acesta ar aparea in permanenta asimetria de presiune care determina lunecarea, translatia substantei prin spatiul fizic, materializat de oceanul eteric.