-----------------------------------
mihaig
17 Ian 2021 21:53


-----------------------------------
Salutare si la multi ani!

  OnStep se poate folosi pentru monturi ecuatoriale,Alt/Az si Fork;e doar o simpla modificare in fisierul de configurare al softului;
Eu am folosit si monturi Alt/Az cu OnStep,hand-made;merge excelent,fara probleme,cel putin pentru mine,care sunt doar "vizualist";cea mai buna performanta obtinuta de mine la traking,de ex,a fost Double Cluster in ocular de 20 mm in acelasi loc dupa vreo ora si ceva (e drept,dob-ul de 12" reglat ca la carte,aliniat dupa 6 stele,reglata orizontalitatea perfect,etc);despre precizia goto,pot spune ca,reglat ca mai sus,aduce cam75% din obiecte in cimpul ocularului de 30 mm,restul in cimpul cautatorului
   In poza e montura Alt/Az hand-made cu OnStep cu refractorul de 6" f/10,care are cca 1.80 m si vreo 16-17 kg;intre timp,am renuntat la ea,pentru ca e foarte grea si ca am descoperit ca EQ5 cu OnStep duce excelent refractorul;mecanic,EQ5 duce multe kg,eu am  testat-o pe la vreo 20;problema  e cu softul de goto de firma,care nu permite reglajul acceleratiei/deceleratiei,backslash-ului si vitezei de goto;cu OnStep,duce refractorul de mai sus cu pina la 2.2 grade/sec cu o atenuare a vibratiei la oprire de cca 2 sec.
 Am pregatit deja al 4-lea OnStep Blue pill pentru urmatorul dob in constructie,de 16" pentru care astept blancul de sticla sa ma apuc de slefuit;
    Daca mai ai intrebari,cu placere iti stau la dispozitie,si in privat;dar,cu siguranta,OnStep merita un topic separat.