-----------------------------------
jimao22
19 Ian 2021 18:25


-----------------------------------
Multumesc pentru interventii, sunt binevenite! Mi-au mai lamurit un pic neclaritatile.
Acum, ca sa intelegeti contextul:

1. Nu vreau sa dau bani multi pe un astfel de obiectiv (cel putin deocamdata) fiindca astrofotografia eu o fac cu camere dedicate si nu o sa trec niciodata la DSLR (scuze pentru cei care sunt impatimiti ai acestui tip de astrofotografie). 

2. Imi trebuie temporar, trebuie sa fac niste poze de camp larg si nu am cu ce. Dupa mijlocul lui aprilie, nu imi mai trebuie. D-asta am zis de imprumut.

3. As putea sa dau o suma rezonabila (maxim 500 de lei) pe un obiectiv cu focala fixa, intre 50 si 100 mm, dar care sa nu aiba aberatii vizibile din avion. Pozele trebuie sa aiba o anumita calitate.

4. Obiectivului ii pot face eu adaptarile catre camera CCD / CMOS. Nu trebuie sa aiba nimic automat in el fiindca este inutil si creste pretul. De asemenea, grupurile de lentile de la cele cu zoom sunt problematice in astrofoto si cred ca idea cea mai buna este aceea de obiectiv cu distanta focala fixa.

Iata dealtfel cum arata Amdromeda (care e de 3x mai mare ca Luna plina - parca) vazuta prin 3 obiective care au intre 50 si 100 mm focala. O focala mai mare nu ma ajuta la acest proiect. La 50mm, avem un camp de aproape 13 grade, la 100 mm, 6.5 grade.