-----------------------------------
GunDALF
05 Feb 2021 14:53


-----------------------------------
Sunt curios sa il incerc la montura asta, unde echilibrarea e putin dificila deoarece cand eliberezi ambreiajul pe RA nu se misca foarte usor; e greu sa-ti dai seama cand e echilibrata.
O sa se miste mai usor pe masura ce se uzeaza si isi face jocurile necesare. La mine se misca destul de usor acum. 
Cu jucaria asta de montura nu trebuie sa-ti bati capul la fel cu una heavy, gen HEQ5/EQ6. E vorba de payload. Cand pui 10-15 kile pe o montura, trebuie sa te asiguri ca e foarte bine echilibrata din motive lesne de inteles. Unii le dezechilibreaza foarte fin si ii ajuta sa combata jocurile (backlash).
Dar pe jucareaua asta pe care pui 2-3-max 4 kile, daca o dotezi cu o tija si o greutate, o echilibrezi asa, ochiometric... si da-i jar! Eu pana in 2 kg nici nu-i montez tija si contragreutatea. Am doar grija s-o echilibrez pe Dec. In rest pa si pusi. Ce-i drept, nici n-am facut mare branza de foto DSO cu ea, sa necesite timpi lungi de expunere. Doar pana in 10-20s si s-a descurcat foarte bine.