-----------------------------------
littleme
04 Mar 2021 16:10

Introducere
-----------------------------------
Salutare tuturor! 
Mă numesc Silaghi I. Andrei, artist, pasionat de microscopie. Până recent doar visam la un microscop profesional &#537;i u&#537;or de folosit cum de&#539;in acum. Dar nu am pierdut timpul, am tot construit microscoape din piese culese din diferite aparate vechi. Motivul nu era neaparat acela de a observa prin el, cât plăcerea de a &#8220;inventa&#8221;. Motivul e evident: nu func&#539;iona! (Glumesc).
Obsesia care o am de la o vârsta fragedă, a fost să &#8220;reciclez&#8221; diferite aparate, recuperând diverse piese, care de-a lungul timpului au format o colec&#539;ie, zic eu, mări&#537;oară.  :D  .Nu va mira&#539;i, deci, dacă sunt in căutare de diferite piese, banale poate...
Revenind la microscopul pe care îl folosesc acuma. E un IOR model ML-4M, pe care l-am cumpărat la un pre&#539; foarte avantajos, dar care are o problema- in binocular imaginea e dublă, se suprapune, dar nu perfect.
Dacă mă pute&#539;i ajuta cu ni&#537;te sfaturi in legătura cu binocularul, cât &#537;i microscopul meu în general, ce accesorii îmi trebuiesc ,cum se folosesc, cum se păstrează, le primesc cu drag.