-----------------------------------
Ovidiu M. 
01 Dec 2007 22:59


-----------------------------------
Am fost in seara asta intr-un darky site la aprox 30 km de Buzau, o zona semimontana asa, la Ciolanu daca stie cineva... Norul Caii Lactee facea aproape un arc complet cu cele doua capete imaginare ale orizontului. Am observat cu binoclul meu 10x50 Galaxia Andromeda care se intindea pe aprox 60% din TFOV-ul de 6 grade reale ale binoclului, o frumusete nu altceva. De asemenea am observat si galaxia companion M110 si cred ca am vazut si Galaxia Triangulum. Nu stiu exact daca a fost ea insa am retinut locatia si acasa aproximativ acolo am gasit galaxia Triangulum pe stellarium. Cometa Holmes se vedea extrem de bine definita, cu o anumita structura ce indica directia. In rest am scrutat campurile stelare superbe. Cred ca este grozav de greu sa identifici ceva in acel ocean de stele plin de nebulozitate. Cam asta a fost pentru ca nici nu prea cunosc cerul; si oricum in acea mare de stele fara harti si timp nu cred ca reusesti sa gasesti ceva.. Cert este ca dupa 30 min de observatie, degetele m-au durut ingrozitor de la frigul care le patrunsese, pana si-au revenit dupa inca vreo 30 de minute.... :lol: 
 Clear Skies si voua;)