-----------------------------------
tudor
02 Apr 2021 12:16


-----------------------------------
Da, Zeissul are bonetele mai adanci de aici pierde eye relief. Daca le desurubez mai castig un pic, fiind un eye relief putin mai mare decat la Eschembach. Dar tot nu pot vedea tot campul vizual cu ochelari, mai lipseste foarte putin sa vad marginea FOVului.  
Datorita problemei puse de Herr Alien am refacut masuratorile de camp vizual chiar acum. Masuratorile mele initiale ale campurilor vizuale le-am facut pe stele din mana si datorita eye reliefului foarte mic nu era usor sa vad in binocluri dintr-o singura privire tot FOVul chiar si fara ochelari,  astfel trebuia sa ma misc putin dintr-o parte in cealalta a Fovului, si din acea mica miscare a mea cred ca a intervenit o eroare in estimarea mea. Insa ca sa ocolesc aceasta eroare, astazi (chiar acum) am pus binoclurile pe trepied  ca sa imi pot muta privirea pe margini fara sa misc binoclurile, si de data asta terestru Escembach mi-a aratat un camp mai mare decat cele 8.5 grade ale Zeissului. Deci o sa modific si in review pentru ca pare totusi sa fie un camp vizual de 9 grade la Eschembach.

Am corectat si "razboiul" :)

Scuze de atatea greseli...cred ca trebuie sa fiu mult mai atent inainte sa scriu, nu pe graba  :oops: